perjantai 2. marraskuuta 2012

31.10.2012 - ANNE - Rauhalahti, Kuopio




tapsukka.kuvat.fi

Hankasalmen pojat läksi reissulle...

Miksi juuri Hankasalmen pojat? Tapsukka on syntyisin Hankasalmelta ja mukanani olleet keikkaystäväni naapurukset Antero ja Juha ovat Hankasalmen poikia! :-)) 

On ehtinyt vierähtää jo kuukauden verran edellisestä Annen keikasta Tampereen Tähdestä, joten oli jo korkea aika käydä Annea jälleen moikkaamassa. Eikun portaat alarappuun ja pikku -mersun rattiin, keikkaystäväni Antero ja Juha Hankaslmelta Jari-Pekasta mukaan, ja suunta kohti Kuopion Rauhalahtea... porukkaa oli paikalla arki-illasta huolimatta aika kivasti. Jokunen tuttu AM-fanikin oli meidän lisäksi vaivautunut paikalle Annee kattoo, hyvä näin!

Luvat kuntoon…

Kylpylä –Hotelli Rauhalahti on keikkapaikkana aivan ok. Hyvin tarkkoja ovat kyllä vaikkapa tuosta kuvaamisesta, ainakin noiden järkikäreiden suhteen. Eipä silti eihän siinä sensuurempaa ongelmaa ole kun hoitaa kuvausluvan kuntoon jo ennen keikkaa. Luvat hoituvat hienosti kuntoon Rauhalahden työvuorossa olleen vuoromestarin toimesta. Eikä noissa luvissa aiemminkaan ole ollut sen suurempaa sanomista. 

Tapsukkaa vietiin heti oitis parketille…

Hyvänen aika sentään, näähän olivat naisten tanssit, eikä kukaan siitä etukäteen mua varoittanut… no ei vai! ;-))

Mistral aloitti soitannan yhdeksältä. Kohta jo yhdeksän jälkeen Tapsukkaa heti vietiin tanssiparketille… yks kaks yllättäen, näpsäkän näköinen nuorehko tyttöihminen käväisi mua tangolle pokkaamassa, ja sitten mentiin. Mikä ettei, meillä oli oikeesti hauskaa! :-))
”Ettäs sen tiedätte”…

Anne saapui lavalle tyylikkäänä valkeassa kauniisti kirjailtussa mekossaan, joka loisti Annen kanssa kilpaa kirkkaitten kattolamppujen loisteessa! :-)) 
Keikka alkoi Annen osalta alkoi tutusti ”asfalttiviidakolla” jatkuen edelleen kappaleilla ”enkeleitä onko heitä”, ”elämän peli” ja ”muistatko Monrepoon”, eli ”muistatko munkkipossun” kuten Anne kappaletta hauskasti luonnehti!Jatkossa kuulimme muun muassa kappaleet Malmstenin ”kaunis valhe”, humpat ”hän on mun lökäpöksyni mun”, ”ettäs sen tiedätte” Anne meinas vielä kappaleen nimen päälle esitellessään tulevaa reipasta humppaansa. Toisena humppana tuli  ”toivoisin sulle”.
Seuraavassa kappaleessa ”sinun silmiesi tähden”, sanoissa lupailtiin siirrellä jopa vuoria ja taivaan kappaleita… paljon luvattu mutta kappale on kaunis, ja mikä ettei kauniiden silmien tähden tekisi kaikenlaista! ;-))

Setin päätteeksi kuulimme kappaleet ”minä soitan sulle illalla”, ”syttynyt on rakkautemme”, ”la dolce vita”, ”sovitaan” sekä viimeisimpänä kappale ”taivaan kartta”…


”ja sanon tättärää”…

Toinen setti aloitettiin kappaleella ”jakaranda”, kappale joka sai parikseen Annen tutun hitti kappaleen ”tyynyyn jäljet jää”. Anne: ”jatketaan foksi musiikilla”… foksina saimme kuultavaksi muun muassa ”huipulla tänään”. Seuraavaksi kuulimme Annelta kappaleet ”surujen kitara” sekä ”kaipuuni on uskomaton”.
Siirryttiin ”sielu salamoi” kappaleeseen, ja "Janne Tulkkina" toimi tälläkin kertaa mainio kosketinsoittajamme Räyski! Ja kun Räyski päästetään irti kyllä noissa sanoituksissa löytyy… ”nyt pääsi painan vasten reittäsi, vierees jään ja sanon tättärää!”… näin hauskasti Räyski tällä kertaa;-))

 
”Kieletkin pätkii”…
Kappaleella ”bailando” jatkettiin keikkaa edelleen… ja joskus käy näinkin että kitarasta kielet pätkii kuten nytkin. Mutta kun kerta ammattimiehet ovat asialla, ei siinä sen suurempaa hätää. Räyski hoiti soitto homman kunnes Farmari vaihtoi uuden kielen kitaraansa. Vaikka siellä kokolailla pimeässä nurkassa joutui kielen vaihtamaan, ja viritys vielä päälle ennätti Farmari vielä mukaan ”bailandon” loppusäkeisiin! :-))

Toisella setillä kuulimme vielä lisäksi kappaleet Abban ”mamma mia” sekä setin mallikkaasti päättänyt  ”perutaan häät”…
Ei ennättänyt tyylikäs karismaattinen Annemme kovin kauas, kun piti palata encore kappaleiden kimppuun. Kappaleina kuulimme tunnelimaiset kappaleet ”rannalla kyynelten meren” sekä ”kun silmät suljen”… Hieno iloinen keikka Annelta, ja tulihan ne meidän kutsumat Anne hepulitkin sitten vähään aikaan… :-))

Tapsukka kiittää ja kumartaa! :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti