lauantai 10. marraskuuta 2012

9.11.2012 - ANNE - Järvisydän, Rantasalmi


 
Järvisydämen sadunomaisiin maisemiin…
Järvisydän Rantasalmella on tosi hieno paikka, ilman muuta yksi upeimmista keikkapaikoista mitä on kohdalle osunut. Lähestyttäessä lomakeskus Järvisydäntä siirrytään pienemmälle ja yhä pienemmälle tielle. Loppumatkan muutama kilometri kuljetaan oikein kunnon rallireittiä, on mäkee, nyppylää ja mutkaa toinen toisensa perään. Ei uskoisi että täältä pimeästä metsästä tämän hurjan tien takaa mitään huomattavaa edes löytyy…

Kuin yllättäen pimeydestä avautuukin eteen mäen alla huikean hieno näkymä. Valaistua kalliota vasten piirtyy hirsisen ravintilolarakennuksen tumma silhuetti, jota vielä paikalla ollut lumipeite entisestään hienosti korostaa… Pihamaan lukuisat soidut luo vielä oman lisä tunnelmansa Järvisydämen jopa sadunomaiseen maisemaan. :-))

 
Mestarit areenalla… tälläerää Anne ja Mistral…
Eilen saatiin Järvisydämessä nauttia hienosta musiikki tuokiosta Annen ja Mistralin vauhdittamina. Kun vielä on hyvin tuoreessa muistissa edellisillan niin ikään hieno keikka Annelin ja Vipin matkassa Peurungassa… Ei ole kyllä viikonlopussa valittamista kun nämä mainiot sisarukset antaa keikoilla parastaan… voi että kun Tapsukka sitten tykkää! :-))

”Kauneimmat tytöt”…
Tuossa yllä tuli kehaistua Järvisydämen sadunomaisen kauniita näkymiä… mutta toisaalta paikan aikatauluissa olisi mielestäni vähän petrattavaa. Tähtisolistin aloitusaika puoliltaöin on kyllä turhan myöhäinen, kaikki ei jaksa bailata yö kahteen saakka!

Mutta yhtä kaikki me kyllä kestetään ja nautitaan kelloista huolimatta aivan täysin rinnoin… Ja miksipä ei, nautittaisi kun on hyvää musiikkia tarjolla sekä illan keikkapaikan Järvisydämen tunnelma kohdallaan. Huomionarvoista on tietenkin myös tää Räyskin mielipide illan menosta annen kertoman mukaan, ”täällä on kauneimmat tytöt”. Annen vielä jatkaessa edelliseen… ”upein ravintola jossa on käyty”. Nää on paljon sanottu! :-))

”Rakkauteni sinuun jakaranda”…
Anne aloitti oman osuutensa tutulla ekalevyn kappaleellaan ”asfalttiviidakko”. Toisena kappaleena kuulimme Annen uusimmalta levyltä kappaleen ”jakaranda”... se on niitä rakkauslauluja sieltä parhaasta päästä... vaikkapa laulun sanoin ”rakkauteni sinuun jakaranda”… Humppa musiikilla jatkettiin keikkaa, kappaleissa ”hän on mun, lökäpöksyni mun” sekä ”toivon sulle”. Seuraavaksi tulleen ”pidä siitä kii” kappaleen jälkeen saimmekin Annelta pikku yllärin. Aivan eka esityksenä Annelta ja Mistralilta Annen tulevalta levyltä maistiaiset ”lennetään” kappaleen muodossa...


 
”Lennetään”…
Olipas tää "lennetään" kappale muuten aika makee, tarttuva hauska uusi piisi… kappaleesta tuli monenlaisia mielikuvia, jostakin Ennio Morriconen ”hyvät, pahat ja rumat” tunnelmasta aina flamenco – musiikin sykkeeseen. Tää Annen "ennetään" kappale piti sisällään makeita käsien taputuksia ja viheltämistä Annen sekä Killen voimin siinä laulun lomassa. Todella hyvä kappale joten jäämme seuraavaa sinkkua ja koko uutta levy odottaa suuren suurella innolla! :-))

Settiä jatkettiin kappaleilla ”elämän peli” ja ”ravintola sydänsuru”. Anne seuravaksi kyseli seuraavaa kappalettaan, vähän kuin ajatuksissaan: ”mikäs se oli… muistatko, no”… kohta tulikin Annelle tää seuraavan kappaleen nimi mieleen, ”sehän oli, muistatko Monorepoon”!
”Kuhmon mies, tätä se on odottanut”…

Meidän kaikkien fanien illan yksi odotetuin kappale oli tietysti Räyskin "Janne Tulkki" versio tutusta ”sielu salamoi” kappaleesta! ”Kuhmon mies, tätä se on odottanut”, meinas Anne ennen tulevaa duettoaan Räyskin kanssa… Räyski: ”sua painan vasten seinää ja sanon tättä rää!”… Näin tämä mainio Kuhmon miehemme salamoi tällä kertaa, ja kansalla oli jälleen suunnattoman hauskaa! ;-)) Setti pätettiin vauhdikkaasti makealla disko –rytmeillä ”bailando”…


Toinen setti, näppäriä aasinsiltoja…

Toisella setillä pääsimme Annen kautta monen rakkauslaulun pariin. Tuokio aloitettiin kuitenkin pikkaisen vauhdikkaammin kappaleilla ”nyt voimme jatkaa” sekä ”pienen hetken”. Jonka jälkeen siirryttiin sitten noihin mainitsemiini tunnemaisiin kappaleisiin monen monen Annen näppärien "aasinsilta - juontojen" kautta, kappaleissa kuten ”taivaan kartta”, ”viimeinen kyynel” ja ”kun silmät suljen”…
Jonkin aikaa siinä lavan edessä vauhdilla tanssinut nuorten porukka oli toivonut sinnikkäästi Annelta ”perutaan häät” kappaletta… ja tulihan se sieltä näiden hempeimpien rakkauslaulujen perään… kuten Anne sen ennen kappaletta kertoi, ”näitten raksauslaulujen jälkeen voidaankin sitten perua ne toivomanne häät”… Näinhän siinä sitten kävi... edustan nuorisojoukko villiintyi täysin, laulaen ja tanssien hurjasti kappaleen mukana… :-))
Toisen setin päätteeksi kuulimme toistamiseen Annen uuden tulevan kappaleen ”lennetään”… on se hyvä! :-))

”Ootte vuoden paras yleisö”…
Encore kappaleita pikkaisen arvottiin, ja loppujen lopuksi päädyttiin kappaleisiin ”asfalttiviidakko”, joka saikin lavan edustalle tuosta nuoriso joukosta oiken kunnon kuoron kasaan! Toisena encorena tuli Baddigiltä tuttu ”tähdet tähdet”. Anne kehaisi näiden jälkeen yleisöään, ”ootte vuoden paras yleisö”…

Kuin nuorten diskossa ikään…
Hyvä meno edelleen jatkui… Kuulimme vielä näiden edellisten encore kappaleiden lisäksi vielä pari menevää piisiä ”I feel like a women” sekä keikan päätteeksi Irene Caran kappaleen ”flame”… Meno oli kuin nuoriso diskossa ikään. Anne oli ottanut yleisönsä! :-))

Tapsukka kiittää! :-))

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti